Vissza a főoldalra
Sándor Klára
Határtalan nyelv
B5, keménytáblás ♦ 488 oldal ♦ 6 000 Ft áfával ♦ ISBN 978-963-9863-37-8
Sándor Klára: Határtalan nyelv

Ez a könyv azoknak szól, akik nyitottak egy rejtett világnak a fölfedezésére: e világ csak a nyelvből tárul föl. Hogyan születnek, alakulnak át, hatnak egymásra – és tűnnek el – nyelvek és kultúrák? Befolyásolja-e anyanyelvünk gondolkodásunkat? Hogyan működik a leghatékonyabb manipuláció? Mit tudunk meg másokról beszédük alapján? Miért és hogyan változik a nyelv? Miért cserélnek nyelvet egyes népek? Van-e két ember, aki ugyanazt a magyar nyelvet beszéli? Létezik-e egyáltalán a magyar nyelv? Miért nevezik az iskolát a nyelvek tömeggyilkosának? Ehhez hasonló kérdésekkel foglalkozik a társasnyelvészet. E könyv ennek a fél évszázada született nyelvészeti irányzatnak a szemléletét mutatja be mindazoknak, akik szeretnék megismerni az általuk is naponta használt, nélkülözhetetlen és rendkívül kifinomult jelzőrendszer legérdekesebb tulajdonságait. Idősebbeknek és fiatalabbaknak egyaránt szól – és nem kell hozzá semmilyen nyelvészeti előképzettség sem, viszont hasznos lehet mindenkinek, aki nyelvészetet tanul.


Recenziók

  Csernicskó István, Könyvhét, 2014/4. szám, 20. oldal
  Neuman Gábor az Egyébként c. műsorban a Klubrádióban beszélget Sándor Klárával a Határtalan nyelv című könyvről (első rész)
  Neuman Gábor az Egyébként c. műsorban a Klubrádióban beszélget Sándor Klárával a Határtalan nyelv című könyvről (második rész)


Letölthető anyagok

  Feladattár
  Tartalomjegyzék