Vissza a főoldalra
Mark E. Russinovich, David A. Solomon, Alex Ionescu
Windows® Internals, 5. kiadás
Minden a Windowsról a Windows Server® 2008-ig és a Windows Vistá®-ig
1264 oldal ♦ 20000 Ft ♦ Csak elektronikusan!
Vásárolja meg most az 5. kiadást elektronikusan 20 000 Ft-ért: a 6. kiadás 2. részének nyomtatott változatából 5000 Ft engedményt kap!
Windows Internals, 5. kiadás

A Windows Internals ismerteti a Windows architektúráját és belső működésének részleteit, és ezzel megvilágítja a Windows teljes funkcionalitását.
    A Windows operációs rendszer kulcsfontosságú összetevőinek működését nemzetközileg elismert szakértők mutatják be. Ez a klasszikus kézikönyv a Windows Server és felhasználói operációsrendszer-változatok újdonságainak figyelembe vételével részletes bepillantást nyújt a rendszer belső felépítésébe, a hibakeresés, a teljesítmény és a technikai támogatás rejtelmeibe. Emellett gyakorlatokat is tartalmaz: az Olvasó első kézből szerezhet tapasztalatokat a Windows belső viselkedéséről.
    A könyvből megismerhetők a Windows-architektúra és belső működésének egyes részletei:
– a rendszer magjának a felügyeleti mechanizmusai – az objektumkezelőtől a beállításjegyzékig;
– a rendszer belső adatstruktúrái ¬– kiváló eszközök, például a kernel-hibakereső segítségével;
– az ütemező prioritásai és a processzorelhelyezési algoritmusok;
– az adatok hozzáférésének engedélyezése a Windows biztonsági modelljén belül;
– a Windows fizikai- és virtuálismemória-kezelése;
– a Windows hálózati felépítésének valamennyi rétege – beleértve az API-kat, a protokollillesztőket és a hálózatieszköz-illesztőket;
– a fájlrendszer-hozzáférési és rendszerbetöltési problémák megoldása;
– a rendszerösszeomlások elemzési módszerei.

A szerzőkről
Mark E. Russinovich a Microsoft Windows Core Operating System részleg technikai szakembere. A Windows Internals könyvsorozat társszerzője és Sysinternals webhely társalapítója. Szerkesztője és szerzője a Microsoft TechNet és a Windows IT Pro szaklapoknak, valamint rendszeres előadó a Microsoft technikai konferenciákon.
David A. Solomon a Windows Internals könyvsorozat társszerzője. Világszerte oktatja nagyvállalatoknak a Windows belső működését, többek között a Microsoftnak is. Gyakran ad elő Microsoft technikai konferenciákon, és korábban a VMS operációs rendszer vezető fejlesztője volt.
Alex Ionescu szoftvermérnök és tanácsadó. Az alacsony szintű rendszerszoftver és az operációs rendszerek tervezésének területére szakosodott. A Windows belső működését tanítja David Solomonnal, és a biztonságkutatási közösség aktív tagja.

Megvásárolható: www.multimediaplaza.hu

A folytatásban:

Windows® Internals, 6. kiadás, Minden a Windowsról a Windows Server® 2008 R2 és Windows 7-ig, 1. rész
Megjelenés 2012. júniusban, kb. 800 oldal, papíron és elektronikusan is!

Windows® Internals, 6. kiadás, Minden a Windowsról a Windows Server® 2008 R2 és Windows 7-ig, 2. rész
Megjelenés 2012. novemberben, kb. 800 oldal, papíron és elektronikusan is!

RENDKÍVÜLI AKCIÓ!
Vásárolja meg most a könyv 5. kiadását elektronikusan 20 000 Ft-ért, a 6. kiadás 2. részének nyomtatott változatából minden vásárló 5000 Ft engedményt kap.

Aki most az 5. kiadás elektronikus megvételével egy időben előrendeli a 6. kiadás első részét nyomtatott könyv formában, a végleges árból 30% kedvezményt kap! Rendelje meg már most! A végleges árról és terjedelemről még a megjelenés előtt értesítjük.