Vissza a főoldalra
Mark E. Russinovich, David A. Solomon, Alex Ionescu
Windows® Internals, 6. kiadás
I. rész
B5, kartonált ♦ ISBN 978-963-9863-30-9 ♦ 880 oldal ♦ 19 000 Ft áfával
Windows Internals, 6. kiadás, I. kötet

Teljes iránymutatás – kiegészítve a Windows 7 és a Windows Server 2008 R2 minden részletével! A rendszergazdák bibliája!
    A könyv feltárja a Windows operációs rendszer kulcsfontosságú összetevőit, architektúráját, megmutatja, hogy mi történik a színfalak mögött. A szerzők nemzetközileg elismert szakértők. A klasszikus kézikönyv kiegészült a Windows 7 és a Windows Server 2008 R2 hozta újdonságokkal. A felgyűlt témakörök részletei immár két kötetet töltenek ki.
    Az új kiadás, a korábbiakban megszokott módon, bennfentes rálátást nyújt az operációs rendszer működésének kritikus részleteire. Nincs más szakkönyv, amely hasonló részletességgel ismertetné a Windowst. Gyakorlatai segítségével a szakember első kézből szerezhet tapasztalatokat a tervezés, a hibakeresés, a teljesítmény és a technikai támogatás rejtelmeiről.
    Fejlesztőknek és üzemeltetőknek egyaránt ajánljuk. A Windows belső működésének megismerése révén az üzemeltetők megérthetik, és könnyedén elháríthatják az operációs rendszer üzemeltetése során felmerülő hibákat, feltárhatják a problémák gyökereit, és orvosolhatják azokat; a fejlesztők pedig hatékonyabb, gyorsabb kódot tudnak írni, egyszerűbben megtalálhatják a programhibákat, és a hibakeresés során jobban megérthetik a működési anomáliák okait.

A könyv segítségével megismerhetők és megérthetők a Windows-architektúra és a belső működés részletei: ♦ a rendszermag és a felügyeleti mechanizmusok működése – az objektumkezelőtől a szinkronizáláson, a Wow64 alrendszeren és a Hyper-V platformon keresztül a beállításjegyzékig;
♦ a bemeneti és kimeneti, a tároló- és fájlkezelő alrendszerek felépítése;
♦ a rendszer indítása és leállítása során végbemenő folyamatok, melyek ismeretében könnyedén elháríthatók a rendszerindítási hibák;
♦ az adatstruktúrák, valamint a folyamatok, a szálak és a munkaegységek tevékenységei, melyek vizsgálata során feltérképezhetjük a programok belső működését és meghatározhatjuk a programleállások, illetve a fennakadások okait;
♦ a memóriakezelés (memóriaterületek, címzés és lapkezelés), melyeknek megismerésével az Olvasó megértheti a fizikai és a virtuális memória működését, és hatékonyabbá teheti az operációs rendszert, valamint a memóriát optimálisan használó alkalmazásokat írhat;
♦ az adatok hozzáférésének naplózása és engedélyezése a Windows biztonsági modelljén belül;
♦ a Windows hálózati felépítésének valamennyi rétege – beleértve az API-kat, a BranchCache szolgáltatást, a protokollillesztőket és a hálózatieszköz-illesztőket;
♦ a kernel-hibakereső, a teljesítményfigyelő és más kiváló eszközök gyakorlati alkalmazása, például kék képernyős hibák elemzése során.

A szerzőkről

Mark Russinovich a Microsoft Windows Azure csoportjának technikai szakembere. A Windows Sysinternals rendszergazda kézikönyv és a Windows Internals könyvsorozat társszerzője, a Microsoft TechNet Sysinternals eszközeinek egyik megalkotója.
David A. Solomon a Windows Internals könyvsorozat társszerzője. Világszerte fejlesztők ezreinek és nagyvállalatoknak oktatja a Windows belső működését, többek között a Microsoftnak is. Gyakran ad elő Microsoft technikai konferenciákon.
Alex Ionescu vezető szoftvermérnök és tanácsadó. Az alacsony szintű rendszerszoftver, az operációs rendszer tervezés, a biztonságtechnika és a fordított tervezés területére szakosodott. A Windows belső működését tanítja David Solomonnal, és a biztonságkutatási közösség aktív tagja.

A 2. rész megjelenése 2013 júniusában várható.

Letölthető anyagok

  Tartalomjegyzék