Vissza a főoldalra
Mark E. Russinovich, David A. Solomon, Alex Ionescu
Windows® Internals, 6. kiadás
II. rész
B5, kartonált ♦ ISBN 978-963-9863-32-3 ♦ 760 oldal ♦ 19 000 Ft áfával
Windows Internals, 6. kiadás, II. kötet

Teljes iránymutatás – kiegészítve a Windows 7 és a Windows Server 2008 R2 minden részletével! A rendszergazdák bibliája!
    A könyv feltárja a Windows operációs rendszer kulcsfontosságú összetevőit, architektúráját, megmutatja, hogy mi történik a színfalak mögött. A szerzők nemzetközileg elismert szakértők. A klasszikus kézikönyv kiegészült a Windows 7 és a Windows Server 2008 R2 hozta újdonságokkal. A felgyűlt témakörök részletei immár két kötetet töltenek ki.
    Az új kiadás, a korábbiakban megszokott módon, bennfentes rálátást nyújt az operációs rendszer működésének kritikus részleteire. Nincs más szakkönyv, amely hasonló részletességgel ismertetné a Windowst. Gyakorlatai segítségével a szakember első kézből szerezhet tapasztalatokat a tervezés, a hibakeresés, a teljesítmény és a technikai támogatás rejtelmeiről.
    Fejlesztőknek és üzemeltetőknek egyaránt ajánljuk. A Windows belső működésének megismerése révén az üzemeltetők megérthetik, és könnyedén elháríthatják az operációs rendszer üzemeltetése során felmerülő hibákat, feltárhatják a problémák gyökereit, és orvosolhatják azokat; a fejlesztők pedig hatékonyabb, gyorsabb kódot tudnak írni, egyszerűbben megtalálhatják a programhibákat, és a hibakeresés során jobban megérthetik a működési anomáliák okait.

A könyv segítségével megismerhetők és megérthetők a Windows-architektúra és a belső működés részletei.

A II. kötet tartalma:

♦  8. fejezet: Az I/O rendszer
♦  9. fejezet: Tárolókezelés
♦  10. fejezet: Memóriakezelés
♦  11. fejezet: Gyorsítótár-kezelő
♦  12. fejezet: Fájlrendszerek
♦  13. fejezet: Indítás és leállítás
♦  14. fejezet: Az összeomlási memóriakép elemzése

A szerzőkről

Mark Russinovich a Microsoft Windows Azure csoportjának technikai szakembere. A Windows Sysinternals rendszergazda kézikönyv és a Windows Internals könyvsorozat társszerzője, a Microsoft TechNet Sysinternals eszközeinek egyik megalkotója.
David A. Solomon a Windows Internals könyvsorozat társszerzője. Világszerte fejlesztők ezreinek és nagyvállalatoknak oktatja a Windows belső működését, többek között a Microsoftnak is. Gyakran ad elő Microsoft technikai konferenciákon.
Alex Ionescu vezető szoftvermérnök és tanácsadó. Az alacsony szintű rendszerszoftver, az operációs rendszer tervezés, a biztonságtechnika és a fordított tervezés területére szakosodott. A Windows belső működését tanítja David Solomonnal, és a biztonságkutatási közösség aktív tagja.

A 2. rész megjelenése 2013 júniusában várható.

Letölthető anyagok

  Tartalomjegyzék