Vissza a főoldalra
David Chappell
Bemutatkozik a .NET Framework 3.5
B5, kartonált ♦ 320 oldal ♦ ISBN 978-963-9863-06-4 ♦ 5 800 Ft áfával
Bemutatkozik a .NET Framework 3.5 David Chappell, a briliáns előadó a Microsoft számára készült, úgynevezett fehér könyveiben vállalkozott a .NET Framework újdonságainak részletezésére és összefoglalására. Írásai így, együtt nyomtatott formában ebben a könyvben jelennek meg először. A szerző nyolc írása a .NET-keretrendszer 3.5 változatával megjelenő technológiákat ismerteti: foglalkozik a Workflow Foundationnel (WF), a Windows Presentation Frameworkkel (WPF) és a Windows Communications Framework-kel (WCF) stb. A könyv legnagyobb újdonságértékű része azonban valószínűleg a Felhőplatformokról szóló fejezet.
    A kötethez Nacsa Sándor írt bevezetést, amely az alapkérdésekkel (a .NET története, a platformok fogalma stb.) egészíti ki David Chappel tanulmánysorozatát.
    A könyvet mindenkinek ajánljuk, aki a .NET-keretrendszerrel ismerkedik, illetve kíváncsi az informatika új lehetőségeire. A fejlesztők alapvető információkat találnak az újdonságokról, folyamatos összevetésben az előzményekkel a .NET és általában a szoftverfejlesztés terén. Nincs tele kóddal: a részletek majd további könyvekben jelennek meg. Ez utóbbi körülmény miatt ez a könyv azonban hasznos és nem túl nehéz olvasmány az informatika iránt érdeklődők minden körének, függetlenül attól, hogy programoznak-e. Segítséget nyújt a döntéshozóknak, a diákok számára áttekinthető és emészthető tananyagul szolgál, és végül – ez a szerző stílusának érdeme – azoknak is kedvére lehet, akik érdek nélkül, csak kíváncsiságból veszik kezükbe.

A SZERZŐRŐL
David Chappell a Chappell & Associates igazgatója (www.davidchappell.com) a kaliforniai San Franciscóban. Előadásain, írásain és tanácsadásain keresztül segít az informatikai szakembereknek szerte a világon megérteni, használni vállalati szoftvereket és jobb döntéseket hozni azokkal kapcsolatban.

Kiegészítő függelékek a kötethez
Nacsa Sándor bevezetője
Hivatkozások az eredeti angol nyelvű cikkekre
A kötetben szereplő szakifejezések gyűjteménye

Lapozzon bele a könyvbe!
  Tartalomjegyzék
  Előszó
  Bevezetés
  1. fejezet