Vissza a főoldalra | Vissza a könyvlistába
Grezner Ferenc:
Excel 97 hatszor hat órában. Gyakorlatokkal
Megjelent: 1998. január • Formátum: B/5 • 232 oldal • 2000 Ft áfával
Az Excel 97 magyar nyelvű változata - az Office 97 csomag részeként - tavasszal látott napvilágot. Rengeteg új szolgáltatása van, amely nem pusztán a "hizlalás" miatt került be a programba, hanem a felhasználók kérésére született. Az egyik ilyen kérés például a sorok számának 16384-ről 65536-ra emelése. Az Olvasó tapasztalni fogja e könyv feldolgozása közben, hogy valóban jelentősen könnyebb lett sok művelet végrehajtása. A funkciók száma és a kényelem nagyobb mértékben nőtt, mint az Excel 4.0 és 5.0 között.

Ebben a könyvben az Olvasó egy teljes 35-40 - ideális esetben 60 - órás tanfolyamon vagy ugyanennyi idő alatt önállóan feldolgozható Excel-oktatócsomagot kap. Az ismeretanyagot a szerző leckékre bontotta, amelyek elméleti, gyakorlati és összefoglaló részekből állnak. Az elméleti részben leírtakat is azonnal ki lehet próbálni a lépéssorok végrehajtásával. A gyakorlatok egymásra épülnek, ugyanazt a munkafüzetet bővítve az újabb ismeretek felhasználásával.

A könyv nagy előnye, hogy mind a magyar, mind az angol változatot használók hasznonnal forgathatják a feliratok és az ábrák kétnyelvűsége miatt. A könyv végén angol-magyar és magyar-angol szótár segíti az Olvasót az angol szavak fordításában, illetve a két nyelvi változat közötti áttérésben.

Bízunk benne, hogy az Olvasó nagy haszonnal fogja forgatni e kötetet, és avatott felhasználója lesz az Excel 97-nek. Igaz, kezdők számára készült a könyv, de az átvett témakörök minden olyan területet érintenek, amelyek az átlag felhasználás során előtérbe kerülnek. A Kiadó tervezi egy spirál kivitelű, kétnyelvű parancsreferencia-kötet megjelentetését is, amely egyfajta kiegészítésként jól használható lesz ehhez a könyvhöz.