Vissza a főoldalra
Forstner Bertalan, Ekler Péter, Kelényi Imre
Bevezetés a mobilprogramozásba. Gyors prototípus-fejlesztés Python és Java nyelven (Alkinfo sorozat)
B5, kartonált ♦ 288 oldal ♦ 4 800 Ft áfával ♦ ISBN 978-963-9863-01-9
Bevezetés a mobilprogramozásba A hazai mobil-alkalmazásfejlesztés egyetemi oktatásának úttörői ezúttal egy különleges kinccsel lepik meg a mobiltelefonok programozása iránt érdeklődő széles közönséget. Akiket eddig elrettentett az okostelefonokra való fejlesztés összetettsége, időigénye, vagy a fejlesztés költsége, a könyv elolvasása után hamar megváltoztatják véleményüket. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszékének elismert oktatógárdája az oktatásban és a fejlesztések során összegyűjtött tapasztalatuk legjavát nyújtják most át az Olvasóknak.
    A könyv két megközelítést ismertet az alapoktól a telefonspecifikus funkciókig. Akár a Python nyelvet választjuk a Symbian S60 felületére való fejlesztéshez, akár a készülékfüggetlen Java ME technológiát a középkategóriás telefonok piacát is megcélozva, megtaláljuk mindazt az eszközkészletet, amelyre egy komoly üzleti-, vagy akár szórakoztató játékalkalmazás megalkotásához szükségünk lesz. A bemutatott technológiák közös vonása, hogy gyorsan látványos sikereket érhetünk el: gondolták volna, hogy elküldjünk egy SMS-t, vagy kezdeményezzünk egy telefonhívást? Mindezek mellett a könyv betekintést nyújt a mobil készülékhez szorosan kapcsolódó hálózatok működésébe és a vezeték nélküli kommunikációs technológiák alapjaiba.
    A gyors prototípusfejlesztés elengedhetetlen ahhoz, hogy egy informatikai szakember vagy vállalkozás lépést tarthasson a mind gyorsabb technológiai fejlődéssel. A könyv gondos tagolása és szakszerű szerkesztése lehetővé teszi, hogy a mindennapi munka során kézikönyvként használhassuk azt, és a példákon keresztül a bemutatott technológiák mélyét is gyorsan meg fogjuk érteni.

Lapozzon bele a könyvbe!
  Tartalomjegyzék
  Előszó
  1. fejezet