Vissza a főoldalra
Andrew Troelsen
A C# 2008 és a .NET 3.5 – 1. kötet
A .NET-univerzum felfedezése kapcsos zárójelekkel
A negyedik kiadás magyarul, két kötetben
B5, keménytáblás ♦ 928 oldal ♦ 13 000 Ft áfával
A C# 2008 és a .NET 3.5 Kedves Olvasó!

A könyv első angol nyelvű kiadása a 2001-es atlantai Tech-Ed konferenciára jelent meg (ez bizony már igen régen volt). Az első kiadást követően a szöveget átdolgoztam, javítottam és bővítettem a .NET platform további verzióiban (az 1.1, a 2.0, a 3.0 és most a 3.5) megtalálható újdonságoknak megfelelően. A .NET 3.0 három újabb technológiával gyarapította a platform funkcionalitását: a Windows Presentation Foundation (WPF), a Windows Communication Foundation (WCF) és a Windows Workflow Foundation (WF) felületekkel. A Special Edition kiadáshoz képest sokat foglalkozom ezekkel a technológiákkal.
     A .NET 3.0-val ellentétben a .NET 3.5 rengeteg C#-nyelvi újdonsággal és vadonatúj .NET API-kkal szolgál. A kötet részletesen bemutatja a LINQ (Language Integrated Query) nyelvet, a C# 2008 nyelvi változásait (automatikus tulajdonságok, bővítő metódusok, anonim típusok stb.), valamint a Visual Studio 2008 több újonnan kifejlesztett funkcióját.
     Ha valaki úgy veszi kézbe ezt a könyvet, hogy nem találkozott még korábbi kiadásával, akkor hangsúlyozni kell, hogy a könyv tapasztalt szakembereknek és/vagy a számítástechnikával ismerkedő egyetemi hallgatóknak szól (azaz nem taglalom három fejezeten keresztül például a „for” ciklusok alapjait). A könyv célja, hogy a C# 2008 programozási nyelv és a .NET platform alapvető összetevőinek (OOP, szerelvények, fájl-IO, Windows Forms/WPF, ASP.NET, ADO.NET, WCF, WF stb.) elsajátításához szilárd alapismereteket biztosítson. Ha sikerül feldolgozni a fejezetekben kifejtett ismeretanyagot, akkor a megszerzett tudás biztonsággal alkalmazható a programozási feladatok megoldásában, és megfelelő háttérrel lehet belekezdeni a .NET univerzum önálló felfedezésébe.
     Sok sikert és jó szórakozást!

Andrew Troelsen
Microsoft MVP, Visual Developer-Visual C#

A SZAK Kiadó Andrew Troelsen könyvét technikai és piacpolitikai okokból két önálló kötetre bontva jelenteti meg. A két kötet maradéktalanul tartalmazza az eredeti mű negyedik kiadásának szövegét. Ez a kötet az eredeti kiadás 1-19. fejezetét tartalmazza.

A könyvhöz tartozó programozási példák innen tölthetők le: http://www.apress.com/book/downloadfile/3783
A könyv eredeti kiadásának honlapja: http://www.apress.com/book/view/1590598849

Lapozzon bele a könyvbe!
  Tartalomjegyzék
  Bevezetés
  1. fejezet
  A szerző bemutatása