Vissza a főoldalra | Vissza a könyvlistába
Joseph Davies
Biztonságos vezeték nélküli hálózatok Microsoft Windows XP alatt az IEEE 802.11 szabvány szerint
480 oldal, Kartonált, B5, Ára 8.000 Ft áfával, ISBN 963 9131 75 X
A Windows hitelesített vezeték nélkül hozzáférésének tervezéséhez és telepítéséhez nélkülözhetetlen kézikönyv.
A könyvben a Windows hálózati és kommunikációs fejlesztőcsoportja részletes technikai útmutatást nyújt a biztonsági szolgáltatásokkal ellátott vállalati, közterületi és kisirodai vezeték nélküli hálózatok legkorszerűbb technológiáinak alkalmazásához. A kézikönyv behatóan ismerteti a közterületi és magánterületi vezeték nélküli hálózatok legkorszerűbb - IEEE 802.11-alapú és más - technológiáit, valamint az új védett Wi-Fi-hozzáférési (WPA) szabványt is. A Microsoft vezeték nélküli LAN-telepítés ajánlott gyakorlatainak és valós hibaelhárítási technikáinak felhasználásával nyomon követheti egy hitelesítési infrastruktúra tervezésének és telepítésének lépéseit, egyúttal figyelemmel kísérheti az ügyfelek, az internetes hitelesítési szolgáltatás- (IAS) kiszolgálók, az Active Directory címtárszolgáltatás felhasználói fiókjai és csoportjai, a tanúsítványszolgáltatások és a vezeték nélküli hozzáférési pontok konfigurálását is.

A kötet a következőkhöz nyújt részletes technikai segítséget:
  • A Windows XP, Windows Server 2003 és Windows 2000 vezeték nélküli ügyfél támogatásának beállítása.
  • IAS RADIUS-kiszolgálók és -proxyk, Active Directory-felhasználók és csoportok, valamint nyilvános kulcsú titkosítási infrastruktúrát (PKI) alkalmazó hitelesítési infrastruktúra kialakítása.
  • Vezeték nélküli hozzáférési pontok elhelyezésének meghatározása.
  • A Windows PKI konfigurálása a vezeték nélküli hozzáférés hitelesítéséhez szükséges tanúsítványok kiállításához.
  • A vezeték nélkül intranet biztonságának maximalizálása az EAP-TLS vagy a PEAP-MS-CHAP v2 hitelesítési protokollok segítségével.
  • Üzleti partnerek, erdőközi hitelesítés vagy nagyarányú telepítések vezeték nélküli intranetjének megtervezése.
  • A hálózati támadások csökkentése az új ideigleneskulcs-integritási protokoll (TKIP) és a WPA Michael szolgáltatásai révén.
  • A Windows vezeték nélküli ügyfelek, a vezeték nélküli hozzáférési pontok és a hitelesítési infrastruktúra hibáinak elhárítása.

Lapozzon bele a könyvbe!
  Bevezetés
  1. fejezet