Vissza a főoldalra
Gál Tibor
Interfésztechnikák
B5, kartonált ♦ 440 oldal ♦ ISBN 978-963-9863-13-2 ♦ 6 800 Ft áfával
Interfésztechnikák Ez a könyv a gyakorló villamosmérnökök és informatikus mérnökök számára nyújt - magyarul elsőként - korszerű és nélkülözhetetlen információkat.
Hiánypótló tankönyv a villamosmérnöki és informatikai mesterszintű és doktori képzés számára.
Korábban "művészetnek" számított részrendszert illeszteni egy összetett digitális rendszerhez, illetve nagyobb rendszert építeni részrendszerekből.
Napjainkra mindez a kipróbált módszerek, a szabványspecifikációk és a definiált elemkészlet révén rutintevékenységgé "szelídült". Könyvünk az illesztések megtervezésében használható módszerekkel, szabványos specifikációkkal és elemkészletekkel foglalkozik. Elsőként az illesztéseknél meghatározó szerepet játszó interfészek és buszok általános mechanikai, elektromos és logikai tulajdonságait tárgyalja. Ezt követi a PC-kre kifejlesztett, de egyéb berendezésekben is használható fontosabb interfészek és buszok ismertetése, mint például az ISA-busz, a párhuzamos és a soros port, a billentyűzet- és az egérinterfész, az ATA- és a SATA-interfész, az USB-, a SCSI-, a PCI-, a Compact PCI-, a PCI-X- és a PCI Express-busz, valamint az AGP-interfész és a soros buszok. A könyv a PC architektúrájára is kitér, továbbá megmutatja benne az egyes interfészek és buszok szerepét és helyét.

Lapozzon bele a könyvbe!
  Tartalomjegyzék
  Előszó
  1. fejezet