Vissza a főoldalra
Imre Gábor (szerk.)
Balogh Péter, Berényi Zsolt, Dévai István, Imre Gábor, Soós István, Tóthfalussy Balázs
Szoftverfejlesztés Java EE platformon
B5, kartonált, ISBN 978-963-9131-97-2, ISSN 1785-363X, 460 OLDAL, 6 500 Ft áfával
Nyílt forráskódú adatbázis-kezelők A Java nyelv és a hozzá kapcsolódó technológiák folyamatos fejlődést mutatnak. Ez indokolttá tette, hogy a Java-t három különböző kiadásra (edition) osszák. A Java Standard Edition (Java SE) hagyományos desktop alkalmazások és appletek fejlesztését teszi lehetővé, a Java Micro Edition (Java ME) segítségével mobil eszközökre készíthetünk alkalmazásokat. Könyvünk témája a Java Enterprise Edition (Java EE), mely elosztott, sok felhasználóval rendelkező, vállalati méretű szoftverrendszerek fejlesztéséhez nyújt támogatást. A Java EE technológia a mögötte álló jelentős ipari támogatásnak köszönhetően napjaink egyik legnépszerűbb és legelterjedtebb szerver oldali megoldásává vált, így megismerése minden szoftverfejlesztő és -tervező hasznára válik.
A könyv két nagyobb részre tagolódik. Először a Java Enterprise Edition legfontosabb tech-nológiái kerülnek bemutatásra. A tárgyalás a Java Enterprise Editionben kezdők számára is érthető, ugyanakkor a 2006-ban megjelenő Java EE 5 helyenként drasztikus újításai miatt a könyv azok számára is hasznos, akik már járatosak a J2EE korábbi verzióiban. A következő technológiákra térünk ki:

• Enterprise JavaBeans 2.1 és 3.0
• Servlet 2.5, JavaServer Pages 2.1
• JavaServer Faces 1.2
• XML Webszolgáltatások (JAX-RPC 1.1, JAX-WS 2.0)
• Java Message Service 1.1
• Java Connector Architecture 1.5
• Java Management Extensions 1.2

A fejezetek második fele az alkalmazásfejlesztés különféle kérdéseihez kapcsolódó jótanácsokat tartalmaz. Itt kapnak helyet a biztonsági és naplózási megfontolások, a szoftver életciklusához elengedhetetlenül hozzátartozó tesztelés automatizált megoldása, végül az integráció lehetőségei Java EE alkalmazások és más rendszerek között.
A könyvhöz tartozó CD melléklet számos működő példával illusztrálja a leírtakat.

Lapozzon bele a könyvbe!
  Tartalomjegyzék
  1. fejezet